NLdoet 2017 | 57 vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Zaterdag 11 maart jl. was NLdoet bij de Spetter een enorm succes.

Grote en veel kleine vrijwilligers én een prachtig zonnetje. Het resultaat mag er zijn:

Een stralendblauwbad, frisse badhokjes en badmeesterpost, schone perrons en alle graskanten afgestoken. De jonge jeugd nam de fietsenrekken onder handen. Deze gezellige klusdag werd afgesloten met het uitreiken van het NL-doet t-shirt voor de vrijwilliger van de dag. Dat werd dit jaar Piet Hoogedeure, 81 jaar en de hele dag actief!

6e maal inspreken | Smerdiek en Tholen in de zaal

De tussenstand na 2 uur inspreken en debat met vraag-en-antwoord:
* optie 6b : Tholen renoveren en Smerdiek tot 2020 open houden : ABT, CU, SGP, SP, CDA (17)
* optie 3 : beide zwembaden renoveren : PvdA (2)
* optie 2 : 1 zwembad renoveren en 1 sluiten : VVD (2)
Aanvullende eisen op het raadsvoorstel:
1. begin 2018 duidelijkheid of PPS-constructie Smerdiek wordt ondertekend
2. indien punt 1 niet lukt dan wordt Smerdiek gerenoveerd met inzet van de samenleving
3. geen PPS voor Tholen maar beheer volgens ‘model Steenbergen’ volgens afspraak
Donderdag 20 oktober a.s. zal blijken wat het concrete raaadsvoorstel wordt en welke partij zich aan zijn voornemen houdt.

Recordaantal bezoekers uit alle windstreken!

Dat de gemeente Tholen het zwembad deze week extra open hield is een daverend succes. Vandaag ( 14/9/16) stond de teller op: 1286 badgasten. De sfeer was uitmuntend. Mensen kwamen zelfs uit Rotterdam, België en natuurlijk de buurgemeenten omdat vele buitenbaden dicht gingen. Complimenten aan het badpersoneel dat dit alles in goede banen leidde. Deze actie past in het afgesproken beleid: flexibel en bedrijfsmatig werken in de driehoek zwembadpersoneel, gemeente, bevolking.

Zomerhitte = nieuw record van 798 badgasten

Woensdag 20 juli leverde een nieuw record voor de Spetter. 798, vooral kleine, badderaars vonden verkoeling in het water. De uitgestrekte, schaduwrijke zonneweide was ‘s middags op enkele plaatsen na bezet. Deze keer een impressie van de drukte vanaf de parkeerplaats.

2e klusdag toont inzet samenleving

Maar liefst 22 klussers hebben wederom de handen uit de mouwen gestoken. O.a. met straatwerk ontgroenen, kleedkamers poetsen, ramen lappen, bossages snoeien, installatiewerkzaamheden en heel veel vegen ! In combinatie met NLdoet 2016 leverde dit 4 – 5 weken minder werk op voor badpersoneel. Zo wordt gestaag de taakstellende bezuiniging van de gemeenteraad behaald.

NLdoet 2016 | 42 grote en kleine klussers

De traditionele klusdag bij de Spetter was een daverend succes. Zie filmpje en het fotoverslag met achtereenvolgens: de start, klussen in devoorjaarszon én het stralende resultaat.

Klusser van de dag werd Naomi de Graaf, 12 jaar en leerlinge van de Eben-Haëzer. Zij werkte van 9 tot 14.30 uur stug door en had dezelfde avond nog een turnwedstrijd.

Wij danken alle klussers voor hun fantastische inzet. Hiermee brengen wij de exploitatie (mede) verder omlaag zodat we gaan voldoen aan de door de gemeente gestelde taakstellende bezuiniging met 33% !

Berichtnavigatie

1 2 3
Scroll naar boven